DOKTOR FISHStudio Tena Rovinj

Garra Rufa Doktor Fish – Ihtioterapija

Latinski naziv (Cyprinidiae) Garra Rufa, pripada porodici šarana, od kojih samo Garra rufa ima ljekovit efekat. Rast ribice je od 9 do 12 cm u životnom vjeku od 4 do 6 godina. Prirodna staništa ribice su na toplim termalnim izvorima blizu gradića Kangala na sjevernom djelu pokrajine Anatolije u Turskoj gdje je i danas zaštićena vrsta. A staništa se protežu od jugoistočne Azije preko Irana, Iraka, istočne turske, rijeke Eufrat i Tigris.


Garra rufa je već stotine godina poznata kao Doktor Fish. Otkrio ju je pastir na jednom od malih jezera Kangala sa toplom termalnom vodom od 36 C°, gdje je uronivši ranjenu nogu, postigao neočekivane rezultate terapeutskim djelovanjem prisutnih ribica. Tako su primjećena ljekovita svojstva mikro- pilinga kojeg su obavljale ribice Garra rufa u alternativnom liječenju psorijaze, neurodermatitisa i ekzema. Ribice su nedostatak proteina prehrane, sićušnim organizmima u termalnim vodama, nadoknađivale “cuclajući” odumrle ljuskice ljudske kože, koji su boravili u termalnim vodama.


Alternativni tretman koji je u svijetu poznat (posebno u Turskoj) više desetaka godina, sada je prisutan i kod nas. Koristiti se u spremnicima opremljenim filter (i ostalim) sustavom, koji daje vodi higijenu i može održavati temperaturu kao u svom prirodnom staništu.


Tretman je baziran na apsolutnoj prirodnoj metodi te nema nikakvih nuspojava. Prilično je ugodan pa se preporuča i zdravim osobama, kao jedinstven tretman čišćenja odumrlih stanica kože na stopalima i rukama jer ujedno još jedna prednost ovog tretmana je i mikromasaža kojom se potiče mikrocirkulacija. Garra rufa ribica nam prenosi, ugodnim tretmanom, blagostanje i opuštanje i zbog toga se ujedno naziva i “osmjeh terapijom”!!


Stupite u kontakt sa profesionalnim osobljem koje če Vas stručno uputiti, educirati i opskrbiti za rad sa ribicama Garra Rufa


PREUZMI PREZENTACIJU

Doktor Fish punktovi u Hrvatskoj